SEO Onderhoud

SEO Onderhoud

Je zult ons regelmatig horen aandringen op het publiceren van alleen hoge kwaliteitscontent maar we begrijpen dat dat niet altijd vanzelfsprekend is. Er zijn tientallen redenen waarom je jouw bestaande content zou willen verbeteren. Misschien verloor je tijdens het schrijfproces je focus en schreef je tekst die eigenlijk beter zou kunnen.

Veel (blog)schrijvers worstelen met het vinden van het juiste moment om te schrijven en komen uiteindelijk op de deadline terecht waardoor dingen worden overhaast om het op tijd gepubliceerd te krijgen. Wat ook kan, je bent na verloop van tijd een betere schrijver geworden!

Wat de reden ook is, als een artikel belangrijk is maar jij of jouw lezers niet genoeg voldoening geeft, kan je het artikel bewerken of herschrijven.

Natuurlijk hoeft het niet altijd te gaan om je schrijfvaardigheid. Er zijn veel externe factoren die je er toe kunnen aanzetten om je artikel bij te werken. Je product kan zijn veranderd, je hebt nieuwe concurrenten, je publiek is veranderd of Google heeft nieuwe rijke resultaten gelanceerd die een nieuwe bron van verkeer kunnen blijken te zijn. Ook is verouderde inhoud niet erg betrouwbaar voor lezers dus het is een goed idee om regelmatig te repareren wat je kunt.

Er is ook het geval van de goede SEO inhoud. Wanneer je goede content hebt, artikelen die u ziet als de hoekstenen van je site, wil je er zeker van zijn dat deze in perfecte SEO staat blijven. De inhoud van je hoekstenen moeten altijd geweldig zijn dus je moet er regelmatig aan werken. Het updaten en herschrijven van content kan een behoorlijke onderneming zijn maar het is wel noodzakelijk. Soms is het nodig om minstens twee keer per jaar content te herschrijven maar ontwikkelingen kunnen zo snel gaan dat het misschien vaker bijgehouden dient te worden.

SEO onderhoud herschrijven inhoud

Als je eenmaal een bericht hebt dat dringend aan een update of herschrijving toe is moet je beginnen met het plannen van je update. Lees het bericht en probeer te bepalen hoeveel tijd het zou kosten om te updaten. Moet je een paar zinnen opnieuw doen? Geen probleem, je kunt dat inpassen als je tijd hebt. Een groot deel herschrijven? Of is het nodig eerst wat onderzoek te doen? Dat zou langer duren en dus moet je vooruit plannen.

Als je eenmaal alles hebt wat je nodig hebt om dat artikel te herschrijven, begint het echte werk. Begin het artikel door te nemen en lees elke zin kritisch door. Kun je het verbeteren? Heb je misschien meer voorbeelden nodig in de tekst of zijn er nieuwe statistieken? Zorg ervoor dat alles goed leesbaar en gestructureerd is zodat je SEO onderhoud 100% goed uitgevoerd is.

Wil je naar aanleiding van dit blog meer informatie? Mail ons voor een afspraak of meer informatie via ons contactformulier.

Direct hoog in Google met SEA, SEO, Linkbuilding, Blogs en hosting

Hoger in
Google?

Neem contact op